Ferda Paksüt'ten Anayasa Mahkemesi üyesine 'kapatma davası' şantajı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2009 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün mahkeme üyelerinin mahrem bilgilerini ve gerçek olmayan haberleri gazetecilere sızdırarak kapatma davası için baskı oluşturmaya çalıştığı ortaya çıktı.

ETÖ sanıklarından Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün, kapatma davası sürecinde Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinin mahrem konularını gazetecilere sızdırdığı, mahkeme içindeki gelişmeleri ETÖ yöneticilerine ilettiği, provokasyon amaçlı doğru olmayan konularda haber yaptırarak dava sürecini etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı. Ferda Paksüt bazı görüşmeleri yaparken yanında eşi Osman paksüt'ün de olduğu ve bazı ETÖ sanıklarıyla telefonla görüştüğü belgelendi.

ÖRGÜTE BİLEREK YARDIM ETTİ

İDDİANAMEDE AK Parti'nin kapatılmasına yönelik çalışmalarda ve Anayasa Mahkemesi'nin yıpratılmasında Ferda Paksüt'ün çabaları dikkat çekilerek ?'Örgütün kaos ortamı meydana getirilmesi yönündeki amacını ve Turan Çömez ile Hurşit Tolon'un örgütsel konumlarını bilerek, Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde bulunan AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili gizli bilgileri şüphelilere verdiği, yine toplumda kargaşaya neden olmak amacıyla gerçekte olmayan bilgileri basına sızdırdığı, böylece örgütün amaçlarının gerçekleşmesine bilerek ve isteyerek yardım ettiği'' ifadelerine yer verildi.

MAHREM BİLGİLERİ SIZDIRDI

FERDA Paksüt'ün 2 Nisan 2008 günü Akşam Gazetesi yargı muhabiri Ersin Bal ile yaptığı görüşmede, Anayasa Mahkemesi üyelerinin mahrem bilgilerini anlattığı görüldü. ?'Şimdi o... ın da mahkemedekilerin hepsi İstanbul'a gitmiş maç için. Ha ondan sonra şey de gitmiş. Patron da gitmiş. Ne derler H. K... filan F..., S... hepsi gitmişler...' diyen Paksüt'e gazeteci Bal'ın ?'Gerçekten bu doğru mu şaka'' karşılığını verdiği görülüyor. Konuşmanın devamında Ferda Paksüt'ün bilet paralarını AYM üyelerinin kendi cebinden vermediğini anlattığı, gazeteci Bal'ın ?İstanbul yazmazsa zaten yarın biz yazacaz konuştuk' belirlendi.

HABER İÇİN TEBRİK ETMİŞ

FERDA Paksüt'ün ?Yok bunlar fotoğraflamışlar. Siz fotoğrafladınız mı'' diye sorduğu, Ersin Bal'ın fotoğrafların çekildiğini söylemesi üzerine sohbetin bittiği haberin yayınlanmasının ardından Ferda Paksüt'ün Ersin Bal'ı arayarak ?'İbrahim bey seni tebrik ediyor birlikte oturup karar verdiğimizi söyledim... Fotoğraflar. Yalnız biliyor musun aldığım son habere göre maç ayağına bazıları toplantı yapmış. Dubai'de de görüşmeleri tespit ettim. Spot haberler var bende de' dediği görülüyor.

AYM'Yİ YIPRATMA KAMPANYASI

SAVCILIK bunları ?Kapatma davası sürecinde, AYM Başkan ve üyelerine yönelik karalama, iftira ve yıpratma faaliyetleri gerçekleştirdikleri ve böylelikle yargılama sürecine müdahale etmeye çalıştıkları, AYM Başkan ve üyelerini takip ettirip gazeteciler vasıtasıyla fotoğraflarını çektirdikleri ve bu fotoğrafları yıpratmak amaçlı kullandıkları' şeklinde yorumladı.

Osman Abi orada mı?

Ferda Paksüt ETÖ soruşturması kapsamında ifade vermek için Ankara Adliyesi'ne eşi AYM Başkanvekili Osman Paksüt'le el ele tutuşarak gelmişti.

FERDA Paksüt ile Turhan Çömez arasında geçen bir telefon konuşmasında ?Naptın dünkü görüşme nasıl gitti aman bugünkü. Hı, şeyi nasıl görüyor? O... abi nasıl görüyor? Benim nereye gittiğimi biliyorsun değil mi bugün. Tamam konuştuk sizden de bahsettik anlatacağım sana sonra. Çok olumlu yüz yüze konuşalım oldu mu' demesi üzerine Ferda Paksüt'ün ?O... abinde yanımda da tamam bi görüşelim biz çünkü pazar günü yok oluyoruz' karşılığını verdiği elirlendi. Paksüt'ün ?Osman abi oralarda mı?' sorusuna Ferda Paksüt ?O...abini mi istiyorsun' diye karşılık verince Çömez ?Yo Sana da söylerim ona da söylerim' demiş. Osman Paksüt ile Ferda Paksüt, Kavaklıdere Tenis Kulübü'ne Turhan Çömez'le yemeğe giderken bir polis arabasından şüphelenmiş ve kendilerinin takip edildiğini iddia ederek uzun süre gündemde kalmışlardı.

Eşinden öğrenip örgüte ulaştırdı

FERDA Paksüt'ün AYM Başkanvekili olan eşinden öğrendiği ?içerden' bilgileri çevresine ve örgüte aktardığı belirlendi. 30 Temmuz.2008'de Y.A adlı kişiyle Ferda Paksüt arasında ageçen telefon konuşmasında ?Ben Ferda yanlış bilgiymiş, 6 ya 5 kapanmamış' dediği, Y.....ın ?Kapanmamış kesin değil mi' dediği, Paksüt'ün ?Evet şimdi O..'la konuştum. Demek ki bazıları bazı şeyleri alıyorlar aldılar' dediği, Y......'ın ?Evet evet' dediği, Paksüt'ün ?Bende size bir iki tane konuda şey verecem onları araştır' Y... da ?Tamam' dediği tespit edildi. Bu durumda, Ferda Paksüt'ün eşi Osman Paksüt'ten öğrendiği bilgileri çevresindeki kişlerle paylaştığı da ortaya çıktı.

Çömez'in görevi Paksüt'le irtibat

İDDİANAMEDE Ferda Paksüt'ün Hurşit Tolon ve Turhan Çömez ile ilişkisi olduğu, Paksüt'ün görüşmelerin Tolon'a gittiğini bilerek konuştuğu vurgulandı. Savcılık hukuki değerlendirmesinde ?'Hurşit Tolon ile görüşen Turhan Çömez'in, onun talimatı ile Ferda Paksüt'ü aradığı ve ondan aldığı bilgileri bilahare Hurşit Tolon'a aktardığı iletişim tespit tutanaklarından anlaşılıyor. (...) Ergenekon silahlı örgütünün kapatma davasını kaos ortamı oluşturmak amacıyla kullandığı ve bu nedenle örgütün siyasi yapılanmasında yer alan şüpheli Turhan Çömez'e bu konuda görev verildiği, onun da şüpheli Ferda Paksüt ile örgütsel irtibata geçtiği anlaşılmaktadır'' deniliyor.

HELİN ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber